Pensionist visa/retirement visa
Pensionist visa/retirement visa
Det er jo nok det visa mange af os før eller siden får brug for, når vi beslutter os for at slå os ned herude i Thailand, men før man kan ansøge om dette skal følgende være opfyldt.
1. For at få et pensionist visa er man nødt til at sørge for, at man har et ”non immigrant visum, type O” visa. Det kan man få ved at tage til ambassaden i København eller konsulatet i Hvide Sande. Hvis man ikke har et ”non immigrant visum, type O”, vil det give problemer, for dette visa ligger til grund for pensionist visa’ et. Jeg fik f. eks. mit ”non immigrant visum, type O”, uden for Danmark, så hvis dette skulle være tilfældet ingen problemer ”non immigrant visum, type O” giver dig et år i Thailand, men du skal hver 3. måned ud af landet, Burma, Laos eller et andet land tæt på, for at få det stemplet igen. der kan også bruges ”non immigrant visum, type O” med single entrance.
Formular til ”non immigrant visum, type O” kan hentes her
prisen for dette visum er fortiden
Visum Type
|
Varighed af ophold
|
Pris
|
Non-Immigrant
|
Maximal 90 dage fra indrejse
|
D.Kr. 400,00 per indrejse
|
Multiple Entries
|
Maksimalt 90 dage fra hver indrejse
|
D.Kr. 900,00
|
2. Før dette visum udløber skal man så i gang med ansøgningen til pensionist visa. Det kræver du er 50 eller derover og følgende skal opfyldes for at få dette.
a. Du skal have en indkomst på 65.000.- Baht om måneden eller 800.000.- baht i banken. Eller du skal ha ve en indkomst på f. eks. 40.000.- baht om måneden, og resten i banken.
Husk hvis du ikke har indtægten på de 65.000.- baht per måned, så skal pengene som før nævnt stå på kontoen 3. måneder før du ansøger igen. Dette er vigtigt, for jeg har været ude for, at nogen har haft store problemer med manglende dage, og har, måtte tage ud af Thailand igen for at få et nyt ”non immigrant visum, type O”
3. Når ovenstående er opfyldt er der så men ikke så meget mere der skal gøres andet end, at kontakte et dansk konsulat eller ambassade herude med sin årsopgørelse for at få verificeret sin indtægt, det koster for tiden 1000 Baht til oversættelse på konsulat/ambassade eller en kopi af sin bankbog hvor indestående på ovennævnte beløb har stået mindst 3 måneder. Kopi af sit pas samt kopi af sit ”non immigrant visum, type O”, som jo er i ens pas også.
4. Det skal lige bemærkes, at man også skal i sin Thailandske bank for at få verificeret sit indestående, ikke bare de 800.000.-/400.000.- men også på andre konti man eventuel har. Prisen for dette varierer fra bank til bank men ca. 150 baht pr konto
Når alt ovenstående er som det skal være, begiver du dig til det emigrations kontor som du er tilknyttet. Dette afhænger jo af hvor du bor, du kan nu hente formularerne på nettet
TM. 7 formular til ansøgning om retirement visa én gang årligt.’
Download her Udfyld det hjemme fra
Prisen for pensionist visa, et er på tiden 1900 baht
Erfaringen her er, at det er en god ting at have en med der kan sproget, for det eliminere eventuelle misforståelser der kan opstå.
Når alt dette er klaret får du dit pensionist visa, og det eneste du fremover skal gøre er, at aflevere Form 47 som kan hentes her hver 3.mdr.ved personlig fremmøde. Man skal henvende sig i immigrationen, der hvor man har bopæl
Såfremt man ikke personligt møder til 3-måeders mødet, når man har retirement visa, siger loven at man skal indsende papirerne så de er immigrationen i hænde senest 7 dage før 90 dages fristen, og der skal medsendes svarkuvert med 5 baht frimærke. Det anbefales at sende anbefalet
5. skal du rejse ud af Thailand og gerne vil rejse ind igen skal du huske at udfylde
TM 8 formular til ansøgning om re-entry (gen-indtræden) i Thailand, hent det her prisen er på tiden 1900 baht
Formularen skal afleveres personligt hos immigrationen forinden man forlader landet.
Lige et tip eller to fra en kender af systemet
Immigrationen tager imod fotokopierede formularer, og de har direkte sagt at de helst modtager maskinskrevne oplysninger fra visumansøgeren.
Det er begrænset hvad man kan skrive ind i formularerne direkte fra hjemmesiden. Jeg har i stedet skrevet oplysningerne ud på stickers, og ”klistret” dem på formularerne, og derefter fotokopieret dem. Det gør også at jeg ligger med ”masterformularen”, og kun behøver tage fotokopi, næste gang jeg skal bruge en formular.
Den officielle side www.immigration.go.th indeholder også adresser på alle immigrationskontorerne i Thailand, samt tlf. nr.
En anden hjemmeside, der er populær til visa, er www.thaivisa.com , men den indeholder ikke formularerne eller adresserne på immigrationskontorerne.
1. visse immigrationskontorer forlanger helbredsattest, én gang årligt
2 3 måneders meldingerne hos immigrationen, der enten kan ske skriftligt eller ved personligt møde, er gratis. Hvis man er i udlandet, skal man ikke aflevere TM. 47, men der indtræder automatisk en ny 3 måneders frist den dag man igen kommer til Thailand.
2 a Ved ansøgning om retirementvisa, KAN immigrationen forlange at ansøgeren fremviser ren straffeattest, jeg har dog aldrig hørt de har gjort det, men det står i loven. Når man ansøger om retirementvisa, skal passet have mindst 18 måneders løbetid endnu
3. Det er ligeledes uden betydning, hvor mange måneder man er i Danmark og hvor mange måneder man er i Thailand om året. En person der kun opholder sig 3 eller 6 måneder her, kan således spare udgifter ved at få et retirement visum.
4. indtægts/formueforhold. Indtægten er bruttoindtægt, altså før skat. Jeg mener det er lettest forklaret ved at bruge procenter, hvis indtægtsforholdene opfylder kravet 100 % skal ikke angives noget om formueforholdene i Thailand, hvis t. eks indtægtsforholdet er opfyldt 80 % skal formuen udgøre 20 % af 800.000 Baht, o.s.v.
5. Du kan gå direkte til immigrationspolitiet og få dit retirement visum, når du er kommet ind i Thailand. Så slipper du også for at spilde hele dage og minimumsudgifter på 2.000 Baht til visa-run med dit non immigrant visum, hver 3. måned.
Nu skal det bemærkes, at disse emigrations kontorer mange gange fortolker regler og regelsæt forskellige, men hvis du glemmer dit nordiske temperament, smiler og afventer, ja så er min personlige erfaring, at det faktisk ikke er så slemt endda.
man kan nu få direkte retirement-visa i Danmark, Non immigrant O-a.
se her Thai Ambasade på engelsk
og her på dansk
Kommentarer
#1 |
d. 20/08/2009 23:30:14
#2 |
d. 21/08/2009 12:20:32
#3 |
d. 01/09/2009 10:35:19
#4 |
d. 22/09/2009 06:00:03
#5 |
d. 02/12/2009 11:12:05
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.
Log ind eller meld dig til.
Ingen vurderinger endnu.
|