Opskrifter i kategori Diverse
Navn |
Beskrivelse |
Thailandsk Papaya salat |
Denne ret stammer fra den nordøstlige del af Thailand. (Isaan) Som Tham findes i to hovedvarianter: Thailandsk Papayasalat og Laotisk Papayasalat. Isaan ligner i mange henseender Laos (sprogligt, kulturelt, gastronomisk m.m.) og mange spændende retter kommer herfra. Mange af disse nordøstlige retter er karakteriseret ved, at de består af råvarer, der ikke, eller næsten ikke er tilberedt ved kogning, stegning ell. lignende. Råvarer (også fisk og kød) bruges i vid udstrækning rå. Forskellen mellem den Thailandske og Laotiske variant er, at der i den sidstnævnte også indgår rå, knuste ferskvandskrabber. Da det nok er den førstnævnte, der appelerer til de fleste her i landet, er det den, der er beskrevet i denne opskrift. De krabber man bruger i den Laotiske variant er desuden her i landet meget svære at få fat i. |
Thailandsk agurkesalat |
Sammen med Satey spiser man i Thailand, ligesom så mange andre steder i Sydøstasien en sursød agurkesalat, der minder lidt om den vi spiser i Danmark. |
Fyldt omelet |
Kai jaht sai er ligesom Kai djieow en ret der er hurtig at lave, sund og særdeles velegnet til budgettet to dage før den første (Du behøver ikke at bruge svampe!). Den er meget populær i Thailand, ikke mindst for besøgende, som endnu ikke har trænet ganen op til de stærkere retter med meget chili. |
Fars Leverpostej |
Her er den lækreste leverpostej jeg nogensinde har smagt. |
Remoulade |
Lær hvordan du hurtigt rører en hjemmelavet remoulade til påskebordets fiskefileter |
Syltede agurker |
|
Hjemmerørt Remoulade |
Det tager kun få minutter at røre en hjemmelavet remoulade sammen, men det imponerer ved frokostbordet. |
Big Mac |
|
Den gode pomfrit |
Danmarks mest blærede pomfrit? Jo tak, den er god nok. Den smager himmelsk sammen med den vanvittigt lækre ramsløg-mayo, og så er det hele lavet på de bedste råvarer, der findes i landet.
- Pomfritter kan være noget af det lækreste, hvis man laver dem ordentligt, siger stjernekok Mikkel Marschall, der har en fortid på nogle af landets bedste restauranter, bl.a. som køkkenchef på Kadeau Bornholm, der for nylig fik en Michelinstjerne. |
En god mayo-dip |
Ingen fritter uden en god mayo-dip |
Curry med søde kartofler og kokos |
Den søde kartoffel er helten i mit køkken. Især i denne velsmagende curry. |
Barbecuesauce med Coca-Cola: |
Gør din grillaften ekstra lækker med en god barbecuesauce til pølserne eller som marinade til kødet. |
|
|
|
| | |
Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum
Alle rettigheder forbeholdes
Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.24 sekunder | 116,357,254 Unikke besøg | jQ Blog
|
| | |
|