Opskrifts detaljer
|
Navn |
FROMAGE |
Beskrivelse |
Fromage er typisk piskede æggehvider, flødeskum, husblas og en smagsgiver, f.eks. citronsaft. |
Nøgleord |
|
Tilføjet af |
Thaihans |
Kategorinavn |
Lækkerier |
Opskriften er læst: |
12103 gange |
|
Opskrifts ingredienser
Antal |
Ingrediens |
2 Citroner |
(Skal være usprøjtede da både skal og saft skal bruges) |
4 |
Husblas (Blade) |
3 |
Æg |
3 spsk |
Sukker |
3 dl |
Piskefløde |
Opskrifts procedure
Trin nr. |
Gøre hvad |
1 |
Start med at lægge de 4 blade husblas i blød i koldt vand. |
2 |
Riv skallen fra citronerne i en lille skål og sæt det til side. Sørg for at det kun er den gule skal der kommer med, da den hvide er bitter. |
3 |
Pres citronerne for saft og kom saften op i en lille gryde. Varm citronsaften op til middelvarme. Når den er håndvarm, vrides husblassen fri for vand og kommes i gryden. Rør rundt indtil husblassen er opløst. Når den er opløst, skal den revne citronskal op i gryden og gryden skal sættes til side, for at afkøle imens resten at ingredienserne gøres klar. |
4 |
Det er en god ide at bruge en elpisker til den næste del. Kom piskefløde op i en skål og pisk fløden til en let skum. Pas på at flødeskummen ikke bliver overpisket. Den skal kun lige kunne lave små toppe. Sæt skålen til side |
5 |
Del æg i æggehvider i en skål og æggeblommer i en anden skål. |
6 |
Tag skålen med æggeblommer og tilsæt sukker og pisk til en lækker og lidt sej æggesnaps. Æggeblommerne vil blive lyse og luftige. Sæt derefter skålen til side. |
7 |
Tag skålen med æggehvider og pisk dem stive (til skålen kan vendes på hovedet uden at æggehviderne falder ud). Pisk æggehviderne sidst, for at undgå at de står for længe og får det for varmt. De piskede æggehvider kan godt dele sig, hvis de står for længe. Det upiskede æggehvider vil bundfalde og gøre at din fromage skiller. |
8 |
Tag skålen med de piskede æggeblommer frem igen og pisk dem let igen, hvis æggeblommerne er faldet lidt sammen. |
9 |
Sigt citronsaften ned i skålen med de piskede æggeblommer og pisk citronsaft og æggeblommer godt sammen til en homogen/ensartet masse. Vend nu forsigtigt den let piskede flødeskum i æggemassen lidt ad gangen, vend rund i massen til der ikke er flere klumper. |
10 |
Tag skålen med de stivpiskede æggehvider frem og kom nu massen med æggeblommer, citronsaft og flødeskum op i skålen til de stivpiskede æggehvider og vend det forsigtigt sammen til en homogen massen. |
11 |
Anret i 6 portionsglas og sæt på køl natten over. Når de lækre og afkølede citronfromager skal serveres, kan de f.eks. pyntes af med friske hindbær, nøddecrunch eller en lækker marengs der brændes let på toppen. |
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.
Log ind eller meld dig til.
Ingen vurderinger endnu.
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
|