Opskrifts detaljer
|
Navn |
surdej |
Beskrivelse |
Surdej til Italienske surdejsflutes med rødløg |
Nøgleord |
|
Tilføjet af |
Thaihans |
Kategorinavn |
Brød |
Opskriften er læst: |
14848 gange |
|
Opskrifts ingredienser
Antal |
Ingrediens |
: |
Opstart |
3 dl |
vand |
3 dl |
sigtet hvedemel |
1 dl |
rugmel |
1 dl |
fuldkornshvedemel |
: |
Opfriskning |
1 dl |
gammelt surdej |
2 dl |
vand |
1 dl |
hvedemel |
0,5 dl |
rugmel |
0,5 dl |
grahamsmel |
Opskrifts procedure
Trin nr. |
Gøre hvad |
1 |
Opstart: Pisk alle ingredienserne sammen, indtil der er ikke nogen klumper. Hæld dejen i en bøtte med låg på og lad det stå på køkkenbordet i fire dage. I de fire dage skal du piske lidt i dejen et par gange om dagen. På tredjedagen smager du lidt på dejen. Hvis den smager surt, er den klar til at bage med. Hvis den ikke smager surt, lad den stå lidt længere. |
2 |
Opfriskning: Når du har brugt din surdej til brød, skal du friske den op igen. Tag det resterende surdej og tilsæt vand og mel og pisk det sammen, til der ikke er nogen klumper. Derefter lader du surdejen stå på køkkenbordet i 2-3 dage. Herefter er det vigtigt, at du frisker den op hver tredje dag. Kassér lidt gammelt surdej og friske op den op som beskrevet ovenfor. |
3 |
Opbevaring: Hvis du laver brød hver anden eller tredje dag, kan du lade surdejen blive på køkkenbordet. Men hvis du er ude at rejse eller væk i mere end syv dage, skal den på køl. Når du kommer hjem, skal du tage surdejen ud og lade den stå i tre dage, indtil den begynder at dufte surt igen. Så begynder du at friske den op igen, så den er klar til brug |
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.
Log ind eller meld dig til.
Ingen vurderinger endnu.
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
|