Opskrifts detaljer
|
Navn |
Hjemmebagt rugbrød |
Beskrivelse |
Rugbrød
For de fleste er rugbrød en naturlig del af dagens ene måltid. Rugbrød kan varieres på mange måder med forskellige kerner, eller prøv et rugbrød med gulerødder. |
Nøgleord |
|
Tilføjet af |
ADM |
Kategorinavn |
Brød |
Opskriften er læst: |
25876 gange |
|
Opskrifts ingredienser
Antal |
Ingrediens |
Ca. 1 kg |
Amo Rugmel |
200 g |
Amo Hvedemel |
6 dl |
6 dl kærnemælk |
3 dl |
vand |
50 gram |
gær |
1 spsk. |
salt |
Opskrifts procedure
Trin nr. |
Gøre hvad |
1 |
Bland kærnemælk og vand, og lun det til håndvarmt (37° C). Opløs gæren heri, og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen til den er ensartet. |
2 |
Hæver tildækket og lunt ca. 40 min |
3 |
Ælt dejen igennem og form den til 2 kugler. Tril dem til 2 lange brød. Læg brødene i smurte 2½ liters bageforme. |
4 |
Efterhæver tildækket og lunt, til dejen når kanten af formen, ca. 20 min. 5. Pensl brødene med koldt vand, og prik dem med en gaffel. |
5 |
Bagetid: Stil brødene nederst i en kold ovn på en bagerist. Tænd ovnen og bag brødene ca. 1 time og 15 min. ved 200° C (varmluft 180° C). |
6 |
Tag straks de færdigbagte brød ud af formene, og afkøl dem på en bagerist. |
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.
Log ind eller meld dig til.
Ingen vurderinger endnu.
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
|