Opskrifts detaljer
|
Navn |
Thailandsk fiskesuppe |
Beskrivelse |
Du kan variere brugen af fisk og skaldyr og evt. tilsætte strimler af blæksprutte og kammuslinger skåret i tykke skiver. Er det sidst på måneden, kan du bruge mere fisk i forhold til skaldyr – det gør retten billigere. |
Nøgleord |
Sund mad |
Tilføjet af |
M55 |
Kategorinavn |
Fisk |
Opskriften er læst: |
3860 gange |
|
Opskrifts ingredienser
Antal |
Ingrediens |
Til |
Til 4 personer |
2 spsk |
solsikkeolie eller jordnøddeolie |
1 ds |
(4 dl) kokosmælk |
2 dl |
fiskebouillon eller vand |
2 spsk |
thailandsk fiskesauce (nam pla) |
2 tsk |
sukker |
125 g |
grønne bønner |
100 g |
forårsløg |
500 g |
faste fiskefileter, fx sej, knurhane eller multe, uden skind |
300 g frisk |
krabbekød, en blanding af hvidt og brunt eller kun hvidt |
1 håndfuld |
blade af koriander, thai-basilikum eller almindelig basilikum, revet i |
//////// |
////////////////////////////////////////////////////////////////////// |
Til |
karrypasta: |
2-6 |
små grønne chilier alt efter styrke, evt. uden frø |
3-4 |
små skalotteløg eller 1 lille løg, hakket |
100 g |
frisk ingefær |
4 |
fed hvidløg, uden skaller |
2 spsk |
galangarodpasta (valgfrit) |
3 |
stængler citrongræs, uden de grove ydre blade og skåret i tynde skiver |
2 tsk |
stødt koriander |
2 spsk |
stødt spidskommen |
1 |
saft og revet skal af 1 usprøjtet citron |
4 |
kaffir limeblade, hakkede (valgfrit) |
1 |
tsk thailandsk rejepasta |
1 |
tsk havsalt |
Opskrifts procedure
Trin nr. |
Gøre hvad |
1 |
Kom alle ingredienserne til karrypastaen i en foodprocessor eller blender og kør dem til en temmelig glat pasta. |
2 |
Tilsæt evt. 1 spsk vand, hvis den bliver for tør. |
3 |
Varm olien i en tykbundet gryde og steg pastaen ved lav-middel varme 3-4 minutter under omrøring – den må ikke tage farve. |
4 |
Tilsæt kokosmælk, bouillon eller vand, fiskesauce og sukker. Bring det til simrepunktet og lad det simre uden låg 20-25 minutter. |
5 |
Skær samtidig bønnerne i stykker på 2-3 cm og forårsløgene i diagonale skiver. Kom begge dele i suppen og lad det simre 5 minutter. |
6 |
Skær fiskefileterne i store mundrette stykker. Kom dem i suppen, læg låg på og lad det simre 2-3 minutter, til fisken er netop mør. Rør krabbekødet i og varm retten igennem 1 minut. |
7 |
Server suppen i dybe skåle, drys med koriander eller basilikum og giv kogte ris til. |
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.
Log ind eller meld dig til.
Ingen vurderinger endnu.
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
|
|
| | |
Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum
Alle rettigheder forbeholdes
Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.28 sekunder | 116,359,909 Unikke besøg | jQ Blog
|
| | |
|