Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Thai Airways på vej i skifteretten
Je suis Charlie
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 19-05-2020 09:52
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 750
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline

Thai Airways står truende tæt på en konkurs. Nu skal en større rekonstruktion redde flyselskabet.

Flyselskabet Thai Airways, der også flyver fra København og hvert år bringer tusindvis af feriehungrenede danskere til Thailand, kæmper en desperat kamp for at undgå et kollaps.

Thai Airways har gennem flere år været økonomisk nødlidende, men corona krisen har skubbet flyselskabet det sidste stykke ud over kanten.

Ifølge Financial Times er selskabets sidste udvej nu at gennemgå en større rekonstruktion, der vil medføre en kontrolleret konkurs, så selskabet kan leve videre.

Helt konkret er Thai Airways, der har den thailandske stat som hovedaktionær, på vej i skifteretten for at gå i betalingsstandsning med henblik på en rekonstruktion. Med sig under armen har flyselskabet en aftale med sine kreditorer, lyder det.

Thais Airways har kørt med røde tal på bundlinjen gennem en årrække. Sidste år kom flyselskabet ud med et underskud på 12 mia. baht, hvilket svarer til omkring et minus på 2,6 mia. danske kroner.

I 2018 lød underskuddet på 11,6 mia. baht.

Thai Airways forventer at miste 18 mia. baht i første halvår af 2020 som følge af corona krisen, der har lammet den internationale flytrafik. Beløbet svarer til knap 3,9 mia. danske kroner.

Den thailandske regering havde oprindeligt planlagt, at en større hjælpe pakke på samlet 54 mia. baht, svarende til 11,6 mia. danske kroner, skulle agere økonomisk åndedræt til flyselskabet, men den plan er nu droppet som følge af planerne om en kontrolleret konkurs.

kilde:[url] https://finans.dk...tten[/url]
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
up2you
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 19-05-2020 14:14
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 69
Tilmeldt: 19.01.16
 Status: Offline

Så skete det jeg frygtede...

Tror vi er mange med allerede betalte billetter, der mister vores betaling. For mit vedkommende små 20.000 kr. for en business class billet, som de lovede mig tilbagebetaling på i april måned. Det er sgu sur røv.

AngryAngryAngry
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
sam
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 19-05-2020 14:44

Bruger

Antal indlæg: 233
Tilmeldt: 24.05.10
 Status: Offline

Vent nu lige lidt.

Jeg tror ikke nogen, der har bestilt billet mister noget.

Har også en billet i december, som gerne skal bruges.
www.maephimproperty.com
Grand Beach 1. Mae Phim
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
up2you
#4 Udskriv indlæg
Skrevet d. 19-05-2020 15:45
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 69
Tilmeldt: 19.01.16
 Status: Offline

sam skrev:
Vent nu lige lidt.

Jeg tror ikke nogen, der har bestilt billet mister noget.

Har også en billet i december, som gerne skal bruges.


Hvad bygger du den tro på. Når man likviderer et selskab, er det for at slippe for at betale kreditorerne , helt eller delvis.

Altså, dem man skylder penge. Det er ikke for sjov man gør det. Slet ikke når man som her, taler om at starte et nyt selskab (læs Thai Airways) op efterfølgende.

Med den gæld der tales om Thai Air slæber rundt med, bliver der pebernødder tilbage til kreditorerne, hvis der overhovedet bliver noget.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Je suis Charlie
#5 Udskriv indlæg
Skrevet d. 20-05-2020 11:19
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 750
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline

Thai Airways kan flyve videre under konkursbeskyttelse

Den thailandske regering har godkendt en rekonstruktionsplan for kriseramte Thai Airways, og selskabet vil kunne flyve videre på normal vis under betalingsstandsningen.

Thai Airways har længe været i store økonomiske problemer, og der har været spekuleret i en konkurs.

Nu ser flyselskabet imidlertid ud til at være reddet, da den thailandske stat som hovedaktionær tirsdag har givet grønt lys til en rekonstruktionsplan, som er blevet forelagt en konkursdomstol. Det oplyser Chakkrit Parapuntakul, fungerende præsident i Thai Airways, i en pressemeddelelse.

Med rekonstruktionsplanen undgår Thai Airways en likvidation eller konkurs og selskabet kan fortsætte med at være i betalingsstandsning imens redningsplanen bliver gennemført. Udviklingen betyder at Thai Airways kan flyve videre med både fragt og passagerer under betalingsstandsningen.

Thai Airways vil med den godkendte rekonstruktionsplan være i stand til at komme på ret kurs igen. Forretningen fortsætter parallelt med rekonstruktionsplanen for at øge den driftsmæssige effektivitet og forbedre produkt- og servicekvaliteten, lyder det i pressemeddelelsen.

Siden 2012, undtaget i år 2016, har Thai Airways præsenteret underskud, og coronakrisen har kun gjort den økonomiske situation i selskabet endnu værre.

Thai-fly på jorden indtil juli
Selv om Thai Airways reelt set stadig har mulighed for at sende fly i luften, går der en rum tid, før det sker. De fleste af selskabets fly har været på jorden under COVID-19-pandemien, og dette fortsætter til den 30. juni. De thailandske luftfartsmyndigheder har nemlig forlænget forbuddet mod internationale flyvninger i Thailand i endnu en måned.

Dermed kommer Thai-flyene ikke på vingerne foreløbigt, og ruten fra Bangkok til København vil dermed fortsat være lukket i minimum halvanden måned. Det er stadig uvist, i hvilket omfang Thai Airways vil opstarte sine ruter i juli. Selskabet følger situationen og vil åbne op for ruter, når efterspørgslen stiger, og rejserestriktioner i de forskellige lande forsvinder.

Thai Airways udfører udelukkende flyvninger i øjeblikket for at hente strandede thailændere hjem, ligesom der gennemføres fragtflyvninger for at levere landmændenes produkter til de udenlandske markeder.


link https://finalcall...i-airways/
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
sam
#6 Udskriv indlæg
Skrevet d. 20-05-2020 18:08

Bruger

Antal indlæg: 233
Tilmeldt: 24.05.10
 Status: Offline

Jeg bygget det ikke på noget, men tror.


men hvad med dem der har booket og betalt billet med afrejse efter 1. juli 2020?
www.maephimproperty.com
Grand Beach 1. Mae Phim
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#7 Udskriv indlæg
Skrevet d. 22-05-2020 08:38
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3654
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

.

Thai Airways union says it won’t oppose bankruptcy proceedings

The president of Thai Airways’ labour union says that the union have changed their mind and won’t oppose the government’s plan to restructure the carrier through bankruptcy proceedings.

The Cabinet resolved on Tuesday to reduce the government’s holdings in the national carrier to below 50%, stripping the airline of its status as a state enterprise and enabling it to file for bankruptcy.

The union previously indicated it would protest any plan that would reduce the government’s shares to less than 50%.

“This is a painful reality… we will hold discussions with the Transport Ministry to ensure workers are taken care of.”

Meanwhile it was announced today that 6,000 of the company’s 20,000 are to be laid off. The airline says they will receive 10-month pay as compensation.

https://thethaige...day-may-21
Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
M55
#8 Udskriv indlæg
Skrevet d. 29-05-2020 08:48
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1859
Tilmeldt: 23.10.09
 Status: Offline

he he måske, kun måske får folk penge tilbage for deres aflyste rejser


Thai Airways International (THAI) has admitted that debt rehabilitation has kept it from refunding customers for unused tickets.

THAI's Corporate Image and Communications Department said on Thursday it is unable to offer refunds at this time as the Central Bankruptcy Court admitted the airline's request for rehab under the bankruptcy law on Wednesday.

The airline is restricted by obligations under the law which prevents it from disbursing refunds at this point in time. But it promises to return the money within six months without any fees.

se mere her https://www.bangk...nder-rehab
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
THAI har aflyst deres afgange til/fra Danmark i hele august. Flyselskaber 2 09-07-2020 16:20
THAI FOOD!! Unbelievable Cooking Skills in Khao Lak, Thailand Thaimad 1 02-07-2020 13:54
Humans try to take back control in Thai city overrun by monkeys Billeder/Videoer fra livet i Thailand 3 25-06-2020 21:25
Thai-cubes er populære i Danmark Thaimad 3 10-06-2020 19:47
Thai Airways vender tilbage til København den 1. august Flyselskaber 1 08-06-2020 07:54

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2020 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.19 sekunder | 49,358,043 Unikke besøg | jQ Blog