Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Verden på vrangen / Utroligt men sandt
AK81
Skrevet d. 03-06-2019 07:43
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 331
Tilmeldt: 09.11.11
 Status: Offline

En kinesisk skyllemiddelfabrikant har set sig nødsaget til at undskylde for en reklame, hvor en sort mand bliver vasket hvid og lavet om til en tynd asiatisk mand ved hjælp af det kinesiske skyllemiddel. Videoen har forarget store dele af den vestlige verden.

Shanghai Leishang Cosmetics, som har produceret reklamen, har i en pressemeddelelse forklaret, at de er imod racediskrimination, men giver også medier fra udlandet skylden for at gøre situationen værre.

læs mere her: https://www.dr.dk...reklame#!/

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
pirat
Skrevet d. 08-06-2019 16:05
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 713
Tilmeldt: 13.01.10
 Status: Offline

Det svenske bryggeri 'Ängöl' fra byen Kalmar har tidligere i denne uge fået forbud mod at sælge sin midsommerøl på Systembolaget i hele Sverige.


www.thai-dk.dk/uploads/1111201906081999.jpg

Øl-etiketten på flasken er nemlig ifølge Systembolaget ikke mådeholden nok, selv om det uskyldige og idylliske billede blot forestiller nogle glade mennesker, der går langs bredden på en sø, mens man ser nogle andre mennesker i robåde på søen i baggrunden af billedet.

Billedet er ifølge Systembolaget alt for risikofyldt, fordi man ser folk i robåde på søen. Og det må ikke forbindes med alkohol-indtagelse.Systembolaget mener også, at øllens navn 'Midsommaröl' skaber positive associationer til højtiden midsommer. Og det skaber en drømmeagtig sommerfølelse, der ikke levet op til kravet om en 'særlig mådeholdenhed'. Alkohol må nemlig ikke tillægges en særlig betydning i forbindes med højtider.

Det skriver flere medier heriblandt SVT, Aftonbladet og BeerNews

Læs mere her: https://ekstrabla...dt/7665894


www.thai-dk.dk/uploads/999201906999.jpg
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
Skrevet d. 09-06-2019 14:42
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1017
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

Vild overlevelse i amerikansk kulde: Alligatorer lader sig fryse fast med snuden over isen
De koldblodede reptiler kan fornemme, når vandet er ved at fryse til.






Hvis man tilfældigvis er ude at gå en tur i sumpen i det sydøstlige North Carolina i USA, så skal man mere end nogensinde passe på, hvor man træder.

Man risikerer nemlig at træde en alligator over næsen.

North Carolina har ligesom store dele af resten af det østlige USA oplevet store temperaturfald den seneste uge grundet en såkaldt ”atmosfærisk bombe”, og de rekordkolde temperaturer påvirker mange ting – blandt andet dyrelivet.

Det er meget tydeligt i sumpparken Shallotte River Swamp Park, hvor der rundt omkring i den tilfrosne sump stikker alligatorsnuder op.

Parkens alligatorer har simpelthen lade sig fryse fast i isen med kun deres snuder over overfladen, så de kan trække vejret. Det er ifølge dyrepassere i Shallotte River Swamp Park den bedste måde, at de kan overleve de rekordkolde temperaturer.

Alligatorer kan ligge tilfrosset i flere dage
De koldblodede reptiler kan ikke generere kropsvarme, men de kan regulere den afhængigt af deres omgivelser.

Det er alligatorernes måde at gå i hi på, og ved at sænke deres kropstemperatur kan de sænke deres stofskifte og dermed overleve.

- De hænger bare ud i vandet… Ret utroligt, siger en af parkens dyrepassere, der har optaget en video af alligatorsnuderne og lagt den på sumpparkens Facebook-side.

LÆS OGSÅ:
Kulden i USA fortsætter: Mand på ski gennem Manhattans gader

Ifølge parkens dyrepassere ved alligatorerne nærmest instinktivt, når vandet er ved at fryse til, og det er grunden til, at de kan stikke næsen op over vandoverfladen i det helt rigtige øjeblik, inden vandet i overfladen bliver til is.

De kan sidde sådan i flere dage, indtil isen smelter, og alligatorerne igen kan svømme videre og begynde at termoregulere deres kropsvarme.

Efter næsten at være blevet udryddet i begyndelsen af det 20. århundrede har alligatorerne gjort et comeback i North Carolina, hvor de fleste nu findes i det sydøstlige hjørne af staten.


https://www.dr.dk...med-snuden
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Je suis Charlie
Skrevet d. 29-06-2019 09:38
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 916
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline

En dramatisk svensk overvågningsvideo fra torsdag, har skabt røre over sundet.

I videoen ser man en kvinde, der er på vej ned i metroen med sine to børn, stoppe en ung mand, der er ved at stjæle fra et ældre kvinde.

Hun stopper ham ved at hive ham væk, men i stedet går den unge mand amok på hende. Manden sparker kvinden ned ad trappen foran hendes to små børn.
http://ekstrablad...dt/5920418




Angreb mor til to i Sverige - nu udvises tuneser til Danmark
En 21-årig asylansøger fra Tunesien bliver af flere svenske medier kaldt for landets mest forhadte mand, efter at han er blevet fanget på et overvågningskamera under et angreb på en tobarnsmor ved nedgangen til en undergrundsbane i Stockholm


http://ekstrablad...rk/5921246
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Je suis Charlie
Skrevet d. 29-06-2019 09:39
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 916
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline

Velkommen til den virkelige verden Sad

Asylvanvid: Først fik han flygtningestatus – nu kan han få 17 børn og én af sine tre koner hertil – danskerne betaler

Der blev stille i mange stuer, da TV 2 studievært annoncerede et indslag i Nyhederne klokken 19.

En syrisk mand har fået familiesammenføring med 17 af sine børn og én af sine tre koner.

Daham Hamoud Hasan er et eksempel på de konsekvenserne som nu for alvor melder sig af den politisk korrekt elites udlændingepolitik.

Forlod tre koner og 20 børn
Daham Hamoud Hasan forlod sine tre koner og 20 børn på et lille landbrug i Syrien.

For to år siden kom han til Danmark, hvor han nærmest pr automatik fik ophold og flygtningestatus, fordi han kommer fra Syrien.

Daham Hamoud Hasan søgte familiesammenføring. Tre af børnene fik afslag, fordi de var for gamle. Og han måtte kun få én af de tre kone til Danmark.

Han valgte hende frem for de to andre, fordi hun er bedst til at passe børnene, forklarede han i TV-indslaget.

Konen og de otte af børnene er nu i Danmark og resten af de 17 børn og en af de tre koner er på vej.

Ingen taknemmelighed at spore
Daham Hamoud Hasan og hans kæmpestore familie bliver en uoverskuelig stor belastning for Esbjerg Kommune.

Familien har fået en nedlagt skole til bolig. Der skal måske oprettes en ekstra modtageklasse på grund af de mange børn, siger Henrik Vallø fra socialudvalget.

Men Daham Hamoud Hasan synes ikke det er noget særligt. Tværtimod er han ikke særlig taknemmelig overfor danskerne, som betaler for ham og hans store familie. Tværtimod mener han tilsyneladende, at danskerne ikke behandler ham og hans familie særlig godt.

“Foreløbig har de ikke betalt noget. Jeg lever meget simpelt. Livet her er trangt”, siger han.

Han tilkendegiver bestemt heller ikke en vilje og lyst til selv at yde en indsat for at bidrage til familiens forsørgelse og blive en del af det danske samfund.

Daham Hamoud Hasan arbejder ikke. Han går heller ikke på danskkursus.

“Jeg er syg”, svarer han, når han bliver spurgt. “Jeg har gået til behandlinger i to år”.

I det korte TV-indslag, fornemmer man en afgrund til forskel.

Og det er kun begyndelsen. Indvandringen med omfattende familiesammenføringer fortsæter.

Ikke underligt hvis man har gjort sig sine overvejer i de danske stuer efter det TV-indslag.

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Je suis Charlie
Skrevet d. 29-06-2019 09:40
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 916
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline

her er alm danskeres mening om Asylvanvidet

www.thai-dk.dk/uploads/dan66.JPG
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Je suis Charlie
Skrevet d. 29-06-2019 09:43
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 916
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline

Ny Range Rover i umuligt stunt: Kører op ad 999 stejle trappetrin til himlen
Land Rover har sendt Range Rover Sport på en imponerende klatretur for at vise, hvad bilens nye hybridmotor er i stand til


Hvis der er én ting, en firehjulstrukken Land Rover altid har været god til, så er det at komme frem, selv om vej og vejr stritter gevaldt imod.

Det image vil det britiske adelsmærke efter alt at dømme gerne beholde, selv om en elektrisk motor nu har overtaget en del af arbejdet fra den traditionelle forbrændingsmotor i den nye hybridudgave af Range Rover Sport.

Land Rover har derfor givet bilen en udfordring, der med stor sandsynlighed ville få selv den mest erfarne offroad-entusiast til at få sved på panden: Kør først hurtigst muligt gennem 99 hårnålesving og slut af med 999 trappetrin til 'Himlens Port' på toppen af Tianmen bjerget i Kina.

45 graders stigning
Det er der ingen, der tidligere har forsøgt - og med god grund. For trappen stiger med 45 grader og stiller derfor enorme krav til bilens motorkraft. Til sammenligning stiger Kiddesvej i Vejle - som rytterne i cykelløbet Danmark Rundt hvert år skal bestige - med bare 19 procent på den stejleste del.


Biler - 31. jan. 2018 - kl. 21:36
Så hurtig er en racerbil: Starter næsten et minut senere - og vinder alligevel
I den officielle video af stuntet, der kan ses i toppen af denne artikel, er der da også flere lokale, der på forhånd kalder projektet fuldstændig umuligt.

Det stopper dog ikke racerkøreren Ho-Pin Tung bag rattet. Han har en firecylindret benzinmotor på bare 2 liter til rådighed sammen en elmotor på 85 kW. Det giver en samlet ydelse på 404 hk og mulighed for at accelerere den tonstunge bil til 100 km/t på 6,7 sekunder.

- Jeg har kørt Formula E, Formel 1 og vundet Le Mans, men det her var uden tvivl en af de mest krævende udfordringer, jeg har stået overfor, sagde Ho-Pin Tung efterfølgende i en pressemeddelelse.

Det hele ender selvfølgelig med, at firehjulstrækkeren får det til at se legende let ud at bestige trappen. Videoen lægger sig dermed fint op ad de tidligere lanceringsvideoer fra Jaguar Land Rover-koncernen, der er blevet kendt for at bruge mange kræfter på at lancere deres nye modeller med spektakulære stunts.


https://ekstrabla...en/7037090


Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Je suis Charlie
Skrevet d. 30-06-2019 12:58
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 916
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline

muslimerne sætter dags ordenShock danskene skal bare rette ind Shock

Provokerende Daham


EN SYRISK flygtning, Daham Al Hasan, vil have sine i alt 20 børn til Danmark. Plus sine tre koner. Han kan ikke arbejde. Han kan ikke lære dansk, siger han. End ikke modtage blot et par timers undervisning om ugen.

NÅR hele flokken snart er samlet, vil børneflokken give Daham en ekstra indtægt på skattefri 214.000 kr. alene i børnechecks ...

KORT SAGT: En fremtid, der ligner den direkte vej med 100 kilometer i timen mod et bombekrater af elendig integration til trods for en masse penge. Med en far, der på forhånd er stået af på idéen om at starte forfra på at forsørge sig selv og sin familie i et nyt fædreland, bliver det nærmest umuligt at få familien gjort selvkørende.

ET FLERTAL af politikere er straks klar til at lave et loft for, hvor mange børn man højst kan få børnechecks til. Samme idé er dog tidligere strandet på, at man ikke bare rammer nogle få ekstremer som Daham, men også masser af danske familier, der også kan lide mange børn. Og børnechecken har jo intet med socialhjælp at gøre.

I STEDET for et hovsa-loft kunne politikerne måske holde hovedet mere koldt og give børnechecken på så mange andre måder end at give pengene skattefrit i hånden. Som skattefradrag, for eksempel. Det kunne måske animere til selv at tjene nogle penge? Eller som fripladser i institutioner eller sportsklubber. Daham ligner ærlig talt en, der vil have gavn af et puf til at bruge børnechecken på en dansk børnehverdag.

100 GANGE MERE frustrerende end de vildt mange penge er den attitude, som Daham tropper op med. Naser Khader udtaler højt den skepsis og irritation, som mange sikkert også sidder med: Det virker sært, at manden ikke har tænkt sig at løfte en finger for at blive integreret, endsige tage et job.

FOR HANS egen skyld og af hensyn til befolkningens generelle syn på flygtninge må man håbe, at Dahams lægeerklæring holder vand: Flygtningen er åbenbart så bekymret for sine resterende børn i Syrien, at han intet magter. Og Ekstra Bladets gentagne spørgsmål om, hvorvidt han så kvikker op, når alle børnene er kommet, glider han af på.

http://ekstrablad...am/6097628


Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Je suis Charlie
Skrevet d. 30-06-2019 12:58
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 916
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline

er det virkelig racisme, nej syntes jeg det er bare en sjov reklame


Kinesisk skyllemiddel-fabrikant undskylder for racistisk reklame

En kinesisk skyllemiddelfabrikant har set sig nødsaget til at undskylde for en reklame, hvor en sort mand bliver vasket hvid og lavet om til en tynd asiatisk mand ved hjælp af det kinesiske skyllemiddel. Videoen har forarget store dele af den vestlige verden.
Shanghai Leishang Cosmetics, som har produceret reklamen, har i en pressemeddelelse forklaret, at de er imod racediskrimination, men giver også medier fra udlandet skylden for at gøre situationen værre.
- Vi er kede af, at reklamen har skabt så stor en kontrovers, men vi skyer ikke væk fra kontroversielt indhold. Vi vil gerne undskylde over for det afrikanske folk for, at reklamen er blevet spredt så meget af medierne. Vi håber inderligt, at offentligheden og medierne ikke går for meget op i det, lyder det fra firmaet ifølge nyhedsbureauet AP.

http://www.dr.dk/...reklame#!/


Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
Skrevet d. 30-06-2019 13:32
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3858
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

Hæ hæ, afrikanerne er nok bare sure over at det ikke virkededriller
Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Elmer55
Skrevet d. 04-07-2019 08:21
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 135
Tilmeldt: 19.11.15
 Status: Offline

Korrespondent: Byen, hvor alle drømmer om Europa
Senegal er blandt de bedrestillede lande i Afrika. Alligevel risikerer tusinder livet på Middelhavet.


Aldrig har jeg mødt så stærk en drøm om Europa.

Thiaroye sur Mer er en bydel lige udenfor Senegals hovedstad, Dakar. Her bor 50.000 mennesker, nærmeste nabo er Atlanterhavet. Befolkningen lever primært af at fiske, de bor i huse, har adgang til vand, strøm og skolegang.

Senegal er et af Afrikas bedre stillede lande. Her er ingen ufred, og stemningen i kvarteret er så afslappet, at vores chauffør ikke engang låser bilen, når han går hen for at bede. De er ikke rige her, men heller ikke blandt de allerfattigste i verden. Alligevel vil de til Europa.

Ja, ønsket er faktisk så stort, at alle dem, jeg møder her, drømmer om det, og de har familie, naboer og venner, der allerede bor i de forjættede lande.

læs mere her: https://www.dr.dk...-om-europa

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Elmer55
Skrevet d. 07-07-2019 11:12
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 135
Tilmeldt: 19.11.15
 Status: Offline

Sverige anbefales at indføre et nyt tredje køn - 'hen'
Svenske Tina Haakon føler sig som en 'hen' og ser frem til en mulig lovændring.






- Når jeg skal krydse mit køn af, så sætter jeg krydset hver anden gang under mand og hver anden gang under kvinde. Havde det været en tredje mulighed, et tredje køn, så havde jeg valgt det, siger Tina Haakon.

At finde den rigtige kolonne er blot et af Tina Haakons mange hverdagsdilemmaer i livet som både kvinde og mand – eller som hverken kvinde eller mand.


Hen (ja det kalder vi Tina Haakon, for det vil hen gerne kaldes) er et af de mennesker, som de svenske politikere har i tankerne, når de i den kommende tid skal tage stilling til, om Sverige skal indføre et tredje køn.

- Egentlig så jeg helst, at man helt afskaffede køn, men det er nok ikke realistisk, så et hen, et tredje køn, passer mig godt, siger Tina Haakon.

- Manglende accept bidrager til dårligt helbred
Til at hjælpe sig har politikerne en omfangsrig betænkning om transpersoners stilling i samfundet. Her kan man læse, at transpersoner, som hverken er mænd eller kvinder (såkaldt ikke-binære) oftere er både psykisk og fysisk syge. De har sværere end andre ved at navigere i fællesskaber og hos offentlige myndigheder, og især unge overvejer oftere selvmord end deres jævnaldrende.


- De mennesker som fortæller os, at de bliver mødt med en forkert kønsbenævnelse, eller at de ikke bliver accepteret for deres kønsidentitet, så bidrager det til et dårligt helbred blandt andet, siger Ulrika Westerlund, forfatter til redegørelsen.

Derfor foreslår betænkningen, at regeringen undersøger muligheden for at indføre et tredje køn – og dermed på længere sigt også indfører kønsneutrale personnumre. Sverige har i dag - ligesom Danmark - lige tal for kvinder, ulige for mænd. Politiet skal også undersøge, hvordan det kan lade sig gøre at tilføje et X i passet udover mand og kvinde.

Positive politikere
Hvor mange mennesker i Sverige, der inderst inde er en hen, har de færreste et konkret bud på. Det er sandsynligvis en meget lille minoritet, sikkert ikke mere end nogle få tusinde mennesker.

Langt de fleste svenske partier er ikke desto mindre overvejende positive overfor tanken om et tredje køn. De fleste anser det for at være et spørgsmål om tid, før det er en realitet.

- Der findes en gruppe personer. Den er ikke særlig stor, men der er en gruppe personer, som vi med ganske enkle midler kan give bedre vilkår, siger Fredrik Saweståhl, medlem af hovedbestyrelsen for det største oppositionsparti, Moderaterne.

Det køn man føler sig som
Og det er vel at mærke et tredje køn, der ikke baserer sig på målbare medicinske forhold, men et køn, der baserer sig på identitet. Hvordan den enkelte føler sig. Uanset hvor mange X og Y der er i kromosomerne.

- Hvis man ikke bliver anerkendt for, den man er, så er det som små slag hele tiden mod ens selvfølelse, Mire Åsell, kønsaktivist og også ser sig selv som hen.

Så håbet er stort til at de svenske politikere vil give muligheden for et tredje køn inden længe.

- Jeg tror, det bliver godt for os transpersoner. Det er et skridt fremad. Det er som ham Armstrong sagde: Det er et lille skridt for mig men et stort skridt for menneskeheden, siger Tina Haakon.


https://www.dr.dk...e-koen-hen
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Je suis Charlie
Skrevet d. 11-07-2019 14:30
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 916
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline

Ville du have en chip indopereret for at slippe for nøgler og buskort?

Læs mere her:www.dr.dk/nyheder...-i-sverige

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Je suis Charlie
Skrevet d. 11-07-2019 14:31
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 916
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline

Video: EU tror Tyrkiets præsident Erdogan kan redde Europa – de lukker øjnene for, at han er en islamist, som tordner mod “de vantro”

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Je suis Charlie
Skrevet d. 11-07-2019 14:31
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 916
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline

En kvinde gik rundt med bare bryster i svømmehallen Liljeholmsbadet i Stockholm. Svømmehallens personale opfordrede hende til at dække sig til, men det nægtede hun.

Kvinden afviser nemlig, at hun er kvinde. Hun definerer sig selv som det, man på engelsk kalder ”intergender”. Det vil sige en person, der er både mand og kvinde eller hverken mand eller kvinde – kort sagt hævet over opdelingen i mand og kvinde.

I de politisk korrekte snakkende klasser dyrker man nemlig teorier om, at man selv frit kan definere, hvilket køn man tilhører. Det, man siger, at man er, det er man også.

Så en person med mandlige kønsorganer er en kvinde, hvis han siger, at han er det. Og en person med en kvindes bryster er ”intergender”, hvis hun siger, at hun er det.

Afgørelse: Kommunen har diskrimineret
Tilbage til svømmehallen og kvinden … øh, undskyld, ”intergender”-personen. Da personalet i svømmehallen opfordrede ”hen” til at dække sin overkrop, reagerede hun ved at klage til diskriminations-ombudsmanden.

I torsdags afgjorde diskriminations-ombudsmanden så, at hvis man opfatter sig selv som ”hen”, har man ret til at vise bare bryster i svømmehallen.

Ifølge ombudsmanden har kommunen, der ejer svømmehallen, således gjort sig skyldig i diskrimination mod folk, der definerer sig som ”intergender”.


http://denkorteav...ar-kvinde/
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
peter greersen
Skrevet d. 12-07-2019 14:37
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 81
Tilmeldt: 14.10.18
 Status: Offline

når man har set videoen og læst de tre indlæg om lars løkke statsminister i danmark, kan man nemt får den opfattelse at at vi har en statsminister, som en plattenslager, lystløgner og som udviser korrupt adfærdShock

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
peter greersen
Skrevet d. 12-07-2019 14:38
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 81
Tilmeldt: 14.10.18
 Status: Offline

sådan


Jurister: Løkkes sommerhus-gave kan være bestikkelse
En uges gratis ophold i et sommerhus til Lars Løkke (V) kan være bestikkelse, vurderer flere eksperter. Statsministeren er nu meldt til politiet


Lars Løkke (V) kan have overtrådt straffeloven i forhold til bestikkelse i sagen om statsministerens forhold til landets største fiskere, kvotekongerne.

Det vurderer flere juridiske eksperter overfor Jyllands-Posten, som har set nærmere på det gavekort til en uges gratis sommerhusophold under højsæsonen i Skagen, som Lars Løkke fik af kvotekongen John-Anker Hametner i 2014.

- Som offentligt ansat eller folkevalgt må man ikke modtage gaver eller andre fordele. Man behøver ikke at have foretaget sig noget til gengæld for, at det regnes som bestikkelse, siger Trine Baumbach, lektor i strafferet ved Københavns Universitet.

Gaven har en værdi af godt 10.000 kroner, og bestikkelses-bestemmelsen - paragraf 144 - siger, at det er strafbart, hvis man er i offentlig tjeneste og 'uberettiget' modtager en gave.

'Som altovervejende hovedregel gælder det imidlertid, at modtagelse af en gave eller anden fordel vil være uberettiget', skriver Justitsministeriet.

Dette gælder også medlemmer af Folketinget, ifølge Justitsministeriet, som Lars Løkke var, da han modtog gaven fra kvotekongen.

'Kun i tilfælde, hvor gaven eller fordelen er af underordnet karakter og ikke rummer risiko for, at der øves indflydelse på, hvordan modtageren udfører sit job, falder forholdet uden for det strafbare område', lyder det.



https://ekstrabla...se/7019238
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
peter greersen
Skrevet d. 12-07-2019 14:39
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 81
Tilmeldt: 14.10.18
 Status: Offline

Er Lars ’Sølle’ Rasmussen simpelthen korrupt?

Hvorfor sagde statsministeren ikke nej tak til en uges sommerferie i John-Anker Hametner Larsens sommerhus, spørger David Trads.

LAD OS BEGYNDE med at skære den seneste Løkke-skandale, som Ekstra Bladet har afsløret, ud i pap:

Løkke modtager til sin 50 års-fødselsdag i 2014 et gavekort på en uges sommerferie i John-Anker Hametner Larsens sommerhus i Skagen. Gavens værdi er på mindst 10.000 kroner.
John Anker Hametner Larsen er storfisker i Thyborøn. En af de såkaldte kvotekonger, som er blevet behandlet usædvanligt gunstigt af Løkke-regeringen.
Den gode kvotekonge er i øvrigt også en af de helt store bidragsydere til Løkke-fonden, som er statsministerens private projekt, hvor han giver udsatte drenge et uddannelsesløft.
Løkke indløste sit gavekort i sommer, hvor han holdt en uges sommerferie i det Skagen, der netop om sommeren har dets højeste udlejningsniveau.

Det ligner – for nu at sige det lige ud – det, vi normalt ville stemple som korrupt adfærd:

STATSMINISTEREN TAGER IMOD private penge fra en erhvervsmand, som også hælder penge i Løkkes fond – og den regering, som Løkke sidder for bordenden af, begunstiger erhvervsmanden med særligt attraktive fiskekvoter.

Er der en direkte sammenhæng?

Er der dokumenter – den rygende pistol – der underbygger, at Løkke direkte har instrueret sin daværende fiskeriminister om, at den rare mand fra Thyborøn, der belønnede Løkke med store gaver, skulle behandles særligt godt af systemet, når der skulle uddeles fiskekvoter?

Nej, der er ingen rygende pistol, men hold op, hvor den her sag stinker.

Statsministeren – som i visse Venstre-kredse går under navnet Lars ’Sølle’ Rasmussen, fordi hans adfærd så ofte savner det format, man måtte forvente af en statsminister – er klappet i som en østers. Bortset fra denne lille kommentar:

”Jeg skammer mig ikke over at kende folk fra Thyborøn,” som Løkke fremstammede forleden.

SELVFØLGELIG IKKE. Der er ikke noget galt ved kende en fisker i Thyborøn. Problemet består i, at landets statsminister tilsyneladende ikke ejer et indre kompas, der siger ham, at det er forkert at modtage ikke en, men to, store gaver fra en fisker, der begunstiges med store kvoter.

Løkke blev endda - skal vi huske - smaskfornærmet, da han i november i 2017 i et samråd i Folketinget blev spurgt ind til hans personlige forhold til kvotekongerne:

"Og så vælger jeg at overhøre den her mærkelige insinuering om, at jeg skulle kende kvotekonger. Jeg ved ikke, hvad der gemmer sig bag den upassende bemærkning."

Som man siger i Venstre - 'går den, så går den'.

Det gjorde den så ikke - for Løkke kendte åbenlyst i hvert fald den rare mand med de mange penge fra Thyborøn, ved vi nu. Ja, han sov i hans seng i hans sommerhus.

SELV OM LØKKE IKKE kan se noget problem – ligesom han ikke kunne, da han i sin tid bad Frederiksborg Amt betale sine cigaretter, Sundhedsministeriet sine hot dogs, Venstre for sit luksustøj, verdens fattigste for førsteklassesbilletter – er der heldigvis andre, som kan se klart.

Tag bare det her udsagn i Ekstra Bladet fra Kurt Klaudi Klausen, statskundskabsprofessor i ledelse og organisation på Syddansk Universitet, som næppe kan bøjes tydeligere i neon:

”I alle mulige andre sammenhænge ville man jo få nogle associationer, der handler om bestikkelse. På det tidspunkt, hvor han vælger at indløse gaven, er han jo øverste beslutningstager i forhold til nogle verserende sager. Det er højst besynderligt og et udtryk for ekstrem dårlig dømmekraft,” siger professoren og fortsætter:

”Desværre er det jo ligesom en mosaik, der danner sig om denne her mand (Løkke, red.) af svag moral og dårlig dømmekraft, og det tegner desværre et lidet flatterende billede af vores statsminister. Om det er noget at komme efter juridisk i den aktuelle sag, skal jeg ikke kunne sige, men det er der i hvert fald moralsk.”

PROFESSOREN HAR JO RET. Løkke har igen og igen udvist svag moral og dårlig dømmekraft, når det handler om at holde sig på måtten.

Selvfølgelig skal han som det naturligste i verden pænt takke en erhvervsmand, der kommer anstigende med et stort gavekort, men derefter sige, at det kan han desværre ikke tage imod.

Hvorfor i alverden sagde Løkke ikke bare nej tak?

Fordi han er bjergsom? Fordi han er naiv? Fordi han er korrupt?

Svaret, ja, det blæser i vinden - for vi kan ikke længere afvise nogle af de tre muligheder.

https://www.avise...80247.aspx
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
peter greersen
Skrevet d. 12-07-2019 14:40
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 81
Tilmeldt: 14.10.18
 Status: Offline

HER ER FIRE NEMME spørgsmål til dig, kære læser:

Har du nogensinde fået og taget imod en gave på mere end 10.000 kroner til en uges gratis sommerferie i Skagen i højsæsonen fra en mand, du ikke rigtigt kan huske, hvem er?

Har du nogensinde deltaget i fem på hinanden følgende million-indsamlingsfester en dagsrejse fra dit hjem til din egen fond af en mand, som du ikke rigtigt kan huske, hvem er?

Har du nogensinde været inviteret til højbords hos værten til lukket fest på diskotek med Lars Hjortshøj og Peter AG på programmet af en mand, som du ikke rigtigt kan huske, hvem er?

Har du nogensinde ignoreret en sms med et nødråb, men reageret prompte, da samme nødråb blev tilføjet løftet om at samle penge ind fra en mand, som du ikke rigtigt kan huske, hvem er?

HVIS SVARET ER 'NEJ' til alle fire spørgsmål, så er du en helt almindelig dansker – ja, du er blandt de 5.778.569 danskere, der husker helt normalt. Hvis du derimod har svaret ’ja’ til alle fire spørgsmål, så er du den ene dansker, der mangler for at nå vores indbyggertal på 5.778.670:

Lars Løkke Rasmussen, landets statsminister.

Han fastholdt nemlig, da han på et samråd i november 2017 – efter gaven var indløst, efter indsamlingsfesten var afholdt, efter firmafesten var overstået, efter kontakten var etableret – at det var ”en mærkelig insinuering” at hævde, at ”jeg skulle kende kvotekonger.”

DET VAR SIMON KOLLERUP, socialdemokratisk fiskeriordfører, der er i Miljø- og Fødevareudvalget, formastede sig til at spørge Løkke – midt under skandalen, der viste, at kvotekongerne var blevet ’venligt’ behandlet af den efterfølgende fyrede fiskeriminister Esben Lunde Larsen – om, hvor godt statsministeren egentlig kendte de begunstigede kvotekonger.

Det spørgsmål, lød det vredt fra Løkke, var en fuldstændig ”upassende bemærkning”, ja, det var, forstod man fra statsministeren, både ”uværdigt” og ”ulækkert” at antyde, at han skulle kende de kvotekonger, som var blevet millionærer på grund af den førte politik.

WELL, WELL, WELL. Den mand, der havde afsendt nødråb med løfte om penge, givet statsministeren ferien i Skagen, samlet over en million kroner ind til Løkke-fonden, haft ham med til firmafest – altså hældt godt med smørrelse på ham – ja, han var såmænd John-Anker Hametner Larsen, en af de største kvotekonger.

Hametner, der også går under navnet ’kongen af Thyborøn’, er en af dem, der har ’købt sig’ til adgang hos statsminister. Det ved vi fra Ekstra Bladets afsløringer – for det var først, da der kom penge på bordet, at Løkke tog notits af de henvendelser, som kvotekongen sendte.

SÅ HVAD VED VI EGENTLIG NU?

Vi ved, at Løkke i den grad kendte den kvotekonge, han afviste at kende. Vi ved, at han har modtaget store gaver personligt og via sin fond fra den kvotekonge, han afviste at kende. Vi ved også, at i samme sekund, der kom penge på bordet, fattede statsministeren stor interesse.

Og, nå, ja, så ved vi i dag, at Løkke bruger den samme drejebog som altid, når det går galt med ’går den, så går den’-attituden – nemlig, at øv, det var ikke meningen, at det skulle opdages, men Venstres formand ved man altid, hvor man har, nemlig med nallerne nede i klejnekassen:

”Jeg skammer mig ikke over at kende folk fra Thyborøn.”

”Jeg kan godt se, at billedet, som det er tegnet op, kan se underligt ud.”

”Jeg står ved den måde, jeg lever mit liv på.”

Ikke noget med at lægge sig fladt ned og sige ’undskyld’ for skandalen, som har et skær af korruption over sig. Den ene forvaltningsekspert efter den anden har været umådeligt tæt på at sige det, som det er – nemlig at Løkke sammenblander sine private og statens interesser.

FOLKETINGET FORFØLGER selvsagt sagen intenst, men selv om flere ordførere kræver svar fra statsministeren om hans nære forholdt til kvotekongen, så afviser han med henvisning til Håndbog i Folketingsarbejdets tekst om, ”at spørgsmål om ministres privatliv bliver afvist.”

Løkke glemmer måske den lille, men afgørende tilføjelse, der kommer lige efter, nemlig ”med mindre spørgsmålet også indeholder vigtige elementer af offentlig interesse” – og, ja, det gør det naturligvis. Samfundet bør komme til bunds i en dybt, dybt betændt sag.

Og til sidst et tillægsspørgsmål til dig, kære læser, til de første fire i quizzen:

Har du nogensinde bedt offentlige kasser, som du bestemte over i din egenskab af amtsborgmester, sundhedsminister, partiformand eller formand for en miljøorganisation, som hjælper fattige, om at betale for dine smøger, fadbamser, franske hotdogs, luksus-underbukser, rejser på førsteklasser med meget mere?

Hvis svaret er ’nej’, er du en almindelig dansker. Hvis svaret derimod er ’ja’, så er Lars Løkke Rasmussen.


https://www.avise...81346.aspx
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Hans
Skrevet d. 17-07-2019 10:11
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 151
Tilmeldt: 31.07.17
 Status: Offline

www.thai-dk.dk/uploads/1526mus.jpg
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Se verden fra toppen af en 85 meter høj havmølle i denne 360-graders video Udenfor Thailand 3 07-11-2023 17:21
Et tilbud som er for godt til at være sandt !!! Flyselskaber 3 08-07-2022 01:54
Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser i hele verden Udenfor Thailand 1 13-03-2020 18:08
De 5 vildeste landingsbaner i verden Lufthavne 4 26-10-2019 06:15
Her er de 10 bedste flyselskaber i verden Flyselskaber 1 08-04-2019 06:51

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.37 sekunder | 97,867,131 Unikke besøg | jQ Blog